Actualizado 11/03/2009 15:45 CET

El PP demana que tot el sector de restauració es beneficiï del descompte del 40 % en la taxa de terrasses

EIVISSA, 11 de març (EUROPA PRESS)

El Grup Municipal Popular a l'Ajuntament d'Eivissa sol·licitarà a l'equip de Govern que ampliï el descompte del 40% en la taxa per ocupació de via pública a tots els establiments de restauració del municipi que estiguin oberts durant tot l'any.

Segons va argumentar el regidor en l'oposició, Adrián Trejo, actualment, aquest descompte en la taxa exclou els bars i restaurants ubicats de l'anomenada 'zona PEPRI', un fet, que ha matisat, de solucionar-se "no només ajudaria a la creació de nous llocs de treball, sinó que contribuiria de manera considerable a la reactivació del casc històric de la ciutat".

L'edil ha recordat que la vigent ordenança reguladora de la taxa per ocupació de terrenys d'ús públic per taules i cadires amb finalitat lucrativa, preveu una reducció del 40 % en les tarifes per a aquells establiments ubicats en qualsevol barri de la ciutat, amb independència de la seva estacionalitat, amb l'excepció de Dalt Vila, sa Penya, La Marina i Vara de rei.

Segons va justificar, en declaracions recollides per Europa Press, Trejo "pretenem que aquests beneficis fiscals s'estenguin a aquells bars i restaurants del casc històric que estiguin oberts tot l'any, davant la situació de crisi econòmica que està afectant amb especial gravetat els petits i mitjans empresaris, autèntics generadors d'ocupació".

La tarifa de la taxa vigent per ocupació amb cadires o butaques, taules o vetlladors, para-sols i tendals és actualment d'1,15 euros diaris per cada metre quadrat o 24,50 euros mensuals per metre quadrat durant la temporada alta, que abraça des de juny fins a setembre, i de 0,70 euros diaris per metre quadrat o 14,90 euros mensuals per metre quadrat durant la temporada mitjana, que va des de a novembre.

La mateixa ordenança estableix la supressió de les tarifes corresponents a la temporada baixa, en què s'inclouen els mesos de gener, febrer, març i desembre.

El regidor del Partit Popular ha destacat la importància d'aquesta mesura, de la qual es beneficiarien de manera directa els petits i mitjans negocis de restauració del casc històric que es mantenen oberts tot l'any i, de manera indirecta, tot el municipi al contribuir a la reactivació d'aquesta zona de gran atracció turística.

Segons ha afegit, "de poc serveixen els programes d'animació de cap de setmana llocs en marxa, si l'Ajuntament no ajuda al manteniment del teixit comercial d'aquestes zones". Per a l'edil es fa necessari "posar en valor el casc històric" en què cada vegada hi ha menor activitat comercial.

A més, el regidor popular ha destacat la possible incidència d'aquesta mesura en el foment de l'ocupació i, especialment, a l'augment de les contractacions indefinides, a l'ajudar econòmicament que bars i restaurants que presten servei també durant els mesos d'hivern.

Es tracta de la quarta mesura anticrisi presentada pel Grup Municipal Popular en els últims mesos, després d'aconseguir un compromís formal per part de l'actual equip de Govern per agilitar el pagament als proveïdors municipals.