La producció industrial cau un 9,8% a Balears a l'abril, un dels majors descensos d'Espanya

Publicado 5/6/2019 10:08:59CET
EUROPA PRESS

   PALMA DE MALLORCA, 5 Juny (EUROPA PRESS) -

   La producció industrial a Balears ha caigut un 9,8% a l'abril, respecte al mateix mes de l'any 2018, sent la segona comunitat que més cau --després de Galícia--, segons ha informat aquest dimecres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

   D'aquesta manera, en els primers quatre mesos de l'any, l'Índex de Producció Industrial (IPI) arrossega una caiguda del 6,3% a Balears respecte al mateix període de l'any passat.

   A nivell nacional, l'IPI va baixar un 2% el passat mes d'abril en relació al mateix mes de 2018, taxa 1,8 punts inferior a la de març. Amb la reculada interanual, la producció industrial encadena dos mesos de taxes negatives després d'haver caigut un 0,2% al març.

   Tots els sectors industrials van retallar la producció a l'abril, especialment els béns de consum durador (-4%) i l'energia (-3,5%). Els segueixen els béns d'equip (-2,4%), els béns intermedis (-1,9%) i els béns de consum no durador (-0,2%).

   No obstant això, corregida d'efectes estacionals i de calendari, la producció industrial va pujar un 1,7% respecte a abril de 2018, taxa 4,7 punts superior a la de març.

   Els índexs corregits d'efectes estacionals i de calendari només van presentar taxes anuals negatives en l'energia (-2,8%). La resta de sectors van presentar ascensos en la producció: béns d'equip (+3%), béns de consum no durador i béns intermedis (+1,9% en tots dos casos) i béns de consum durador (+1,6%).

   En taxa mensual (abril sobre març), la producció industrial va augmentar un 1,8% eliminant els efectes estacionals i de calendari, en contrast amb el descens mensual de l'1,2% que va experimentar al març i la reculada del 2,9% d'un any abans.

   Tots els sectors van presentar avanços mensuals en la producció. L'energia va registrar el major augment de la producció, amb un 2,8%, seguida dels béns de consum durador (+2,7%), els béns de consum no durador (+1,6%), els béns intermedis (+0,7%) i els béns d'equip (+0,4%).

LA PRODUCCIÓ INDUSTRIAL BAIXA A 12 COMUNITATS

   La producció industrial va baixar el passat mes d'abril a 12 comunitats autònomes en taxa interanual, amb Galícia (-11,4%), Balears (-9,8%) i Castella i Lleó (-8,1%) liderant els descensos.

   Per contra, cinc comunitats van registrar augments de la seva producció industrial en el quart mes de l'any, especialment Múrcia (+13,2%) i Extremadura (+4,2%).

Contador

Para leer más