Els centres sanitaris de Menorca s'alien en contra del tabaquisme informant als usuaris sobre com deixar l'hàbit


Actualizado 30/5/2011 20:54:12 CET

MENORCA, 30 May. (EUROPA PRESS) -

Amb motiu de la XII Setmana Sense Fum, tots els centres sanitaris de Menorca portaran a terme aquest dimarts diverses activitats per informar de les conseqüències negatives del consum de tabac. D'aquesta manera, l'Àrea de Salut de Menorca participa el dia Mundial sense Tabac que aquest any es convoca sota el lema 'Alia't per un món sense fum'.

En aquest sentit, els centres de l'Illa instal·laran taules informatives per a conscienciar a la població de la realitat del tabaquisme, així com per informar i orientar als ciutadans per deixar de fumar i guiar-los per a un possible assessorament amb el metge corresponent.

Alhora, algun dels centres sanitaris disposarà a l'entrada d'un punt d'informació on els pacients es podran fer la prova de cooximetria per conèixer el nivell de monòxid de carboni en els pulmons o fer un test per saber el grau real de la seva dependència al tabac.

Les activitats s'han iniciat aquest dilluns en el Canal Salat de Ciutadella on dues infermeres assessoren i ofereixen informació als interessats sobre el seguiment del programa per deixar de fumar. A més, es projecta un videoclip a través del qual es mostren imatges reals de les conseqüències del tabaquisme.

L'Àrea de Salut de Menorca pretén reforçar l'estructura assistencial per millorar l'abordatge del tabaquisme en les consultes d'Atenció primària. En aquest sentit, la principal novetat consisteix a incrementar la implicació per part del personal d'infermeria per atendre als pacients fumadors que desitgin deixar el tabac fent un seguiment i una intervenció més intensiva.

Per posar en marxa aquesta assistència contra el tabaquisme, metges i infermeres d'Atenció primària han assistit a un curs de formació bàsica.

Per part seva l'Hospital Mateu Orfila comptarà aviat amb una unitat especialitzada formada per un metge pneumòleg, infermeres i un psicòleg per seguir de prop els casos i tractaments que necessitin un seguiment més detallat.

La responsable de tabac d'Atenció primària de l'Àrea de Salut de Menorca, Emèlia Font, ha assegurat aquest dilluns que des de l'entrada en vigor de la Llei Antitabac s'ha notat un increment de les persones interessades a deixar de fumar a Menorca i s'ha generat una demanda d'ajuda per abandonar el tabac.