La facturació de les cooperatives agrícoles de Menorca s'ha reduït un 10% en 2010


Actualizado 4/3/2011 17:53:24 CET

MENORCA, 4 Mar. (EUROPA PRESS) -

La facturació de les cooperatives agrícoles de Menorca durant l'any passat ha estat de 34.438.000 euros, fet que suposa un del 10 % respecte al 2009. Així ho ha avançat aquest divendres la presidenta de Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears (UCALBA), Jerònima Bonafé, qui atribuït aquest descens a l'increment de preus de les matèries primes i del petroli que es va produir en 2009 i la seva caiguda en 2010.

Tot i això, Bonafè ha valorat positivament aquestes xifres ja que, segons ha dit, "són xifres molt ajustades tenint en compte la que està caient".

Per la seva banda, el president de la Unió de Cooperatives Agràries de Menorca (UCAME) i vicepresident de UCALBA, Francesc Truyol, ha matisat que els preus de les matèries primes s'han tornat a incrementar al 2011, el que les cooperatives esperen poder contrarestar amb un repunt de les vendes.

En aquest punt, Truyol ha apuntat que una premissa bàsica per pal·liar els efectes de la pujada de preus és "produir al màxim amb els nostres recursos".

L'única cooperativa de l'Illa que va aconseguir augmentar la seva facturació durant l'any passat ha estat la Cooperativa Ecològica Econura, el volum del negoci de la qual es va incrementar un 50 %. En aquest sentit, Bonafè ha subratllat la bona resposta rebuda pels ciutadans de Menorca en relació amb els productes ecològics.

La presidenta de UCALBA ha visitat aquest matí l'Illa amb l'objectiu de signar un conveni de col·laboració amb el Consell pel que l'administració insular aporta 40.000 euros perquè l'entitat porti a terme els serveis d'assessorament i tramitació de documents, amb especial incidència en les ajudes de la Política Agrària Comunitària (PAC) i del sistema d'identificació de bestiar boví.

L'acord estableix també que UCALBA destinarà tot el seu suport tècnic a la institució insular en matèria de cooperativisme agrari, agricultura i desenvolupament rural.

Bonafè ha reconegut el suport rebut per l'administració insular que suposa "un impuls econòmic que serveix per mantenir i donar suport al moviment corporatiu a Menorca", ha assenyalat.