El Govern es compromet amb la diòcesi de Menorca a facilitar ajudes per sufragar quatre projectes de rehabilitació


Actualizado 19/5/2008 19:49:59 CET

MAÓ, 19 de maig (EUROPA PRESS)

El conseller de presidència, Albert Moragues, es va entrevistar avui amb el bisbe de Menorca, Joan Piris, per analitzar la situació de la col·laboració de l'executiu balear amb la diòcesi en qüestions de manteniment i rehabilitació d'elements patrimonials, i es va comprometre a facilitar ajudes per sufragar quatre projectes de restauració.

Moragues va recordar que el conveni signat per l'anterior Govern preveia una inversió de 966.000 euros, tot i que per al conseller aquest conveni "no és suficient" per donar resposta a les necessitats que s'han produït en els últims mesos a causa de les desviacions pressupostàries que, com "sol succeir", pateixen aquestes actuacions.

En aquest sentit va anunciar una ampliació de la inversió d'uns 200.000 euros per sufragar l'última fase de la rehabilitació de l'Església de Santa Eulalia de Alaior. A aquesta quantitat el Consell de Menorca afegirà 100.000 euros més.

D'altra banda Moragues va anunciar que el Govern ampliarà les seves ajudes per destinar-les a noves actuacions. Es tracta de quatre obres que el bisbat "ha presentat a una convocatòria de subvencions del Govern" de principis de gener.

Aquestes actuacions són la rehabilitació de l'Església de Sant Francesc de Ciutadella, els canvis de coberta de la de Sant Francesc de Maó i de la parròquia de la Mare de Deu del Roser d'Es Castell i la restauració de la porta principal de la Catedral de Menorca.

Moragues va assegurar que "alguna d'aquestes obres podran entrar en la convocatòria de subvencions". En cas que no es puguin atendre totes "la prioritat de la diòcesi és que es prioritzi a la de Sant Francesc de Ciutadella", mentre que les que no s'incloguin formessin part de "l'ampliació del conveni o d'un nou".