Innova.- El Govern destina més de quatre milions d'euros per a projectes d'innovació en pimes de les Balears


Actualizado 19/5/2008 17:39:02 CET

La convocatòria romandrà oberta fins al pròxim dia 12 de Juny

PALMA DE MALLORCA, 19 de maig (EUROPA PRESS)

La Conselleria de Comerç, Indústria i Energia destinarà un total de 4.163.193 euros a través de la convocatòria Innoempresa, que té com a objectiu afavorir la innovació en les pimes de les Balears, i que té el suport de la direcció general de Política de la Petita i Mitjana Empresa del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

Així ho ha informat avui en roda de premsa la consellera del ram, Francesca Vives, qui va explicar que Innoempresa centra la seva acció a afavorir la innovació i la introducció de sistemes de gestió avançada en les Pimes, així com en el foment de plans d'innovació tecnològica i certificacions de qualitat.

D'aquesta manera, les associacions empresarials de l'arxipèlag també poden participar en sol·licituds de subvenció a través d'aquest nou programa, que permet la presentació de projectes per desenvolupar en més d'un any, fins a un màxim de tres anualitats.

Altres de les actuacions que es portaran a terme gràcies a aquesta iniciativa són la incorporació d'elements de disseny als productes de les Pimes, fomentant millores en l'envàs, embalatge i identitat gràfica i per pagar estudis i consultories externes de diagnòstics de situació de l'empresa. Alhora, també es preveu la formació dels treballadors en aquestes noves eines.

També és subvencionable la implantació de les normes de qualitat ISO 9001 i 14001, que reconeixen estàndards de qualitat i de correcta gestió mediambiental, així com l'aplicació del model EFQM d'excel·lència empresarial.

D'altra banda, aquesta convocatòria, que estarà oberta fins al pròxim dia 12 de juny, marca uns límits màxims de subvenció a aplicar, depenent dels casos, pel que existeixen ajudes de fins al 50 % per a estudis i assessorament extern.

Així, Innoempresa estableix diferències en el grau de suport a petites i mitjanes empreses, de manera que la petita empresa pot arribar a obtenir ajudes d'entre el 15 i el 25 % de la seva inversió en actius materials i immaterials, mentre que en el cas de les mitjanes empreses el percentatge se situa entre el 7,5 i el 17,5 %.

Innoempresa forma part d'un paquet d'ajudes al sector del comerç i la indústria de les Balears, posat en marxa a través de la Conselleria en les últimes setmanes i que suma un total de 17,4 milions d'euros.