PALMA DE MALLORCA 12 Jul. (EUROPA PRESS) -
El 60 per cent dels col·legis de Balears no compleix amb les recomanacions de fruita en els seus menús de menjador, mentre que el 55 per cent no supera la quantitat mínima de verdura que caldria oferir als alumnes a través d'aquest servei, segons es desprèn d'un estudi fet durant els dos últims cursos pel Govern en 275 centres de les illes per conèixer el nivell de qualitat de la menjada que ofereixen als seus estudiants.
D'aquests centres, servei de menjador del quals atén a un total de 30.000 alumnes (el 25 per cent de la població escolar), més de la meitat (51 per cent) hauria de millorar les programacions dels menús, per la qual cosa la Conselleria de Salut i Consum i la Conselleria d'Educació i Cultura han proposat recomanacions a aquests col·legis pel que fa a les freqüències, combinacions i estructuració dels diferents grups d'aliments presents en la dieta.
Tot i això, els dos departaments han constatat que el 92 per cent dels menús compleix amb les recomanacions de carn, mentre que el 91 per cent compleix amb les quantitats recomanades de peix, pasta i arròs. Pel que fa als lactis i als dolços, només el 22 per cent dels centres compleixen amb els requisits.
Segons ha explicat avui el conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, l'objectiu d'aquesta campanya de valoració és fomentar l'alimentació saludable en els menjadors dels centres educatius, així com en les cafeteries dels mateixos, en les màquines expenedores i en el berenar que els alumnes realitzen a casa.
(HAURÀ AMPLIACIÓ)