La remodelació de l'Avinguda de Sant Jordi (Eivissa) "soluciona els problemes de mobilitat" de la zona


Actualizado 22/10/2010 20:23:43 CET

EIVISSA, 22 Oct. (EUROPA PRESS) -

L'alcaldessa d'Eivissa, Lurdes Costa, i el president del Consell d'Eivissa, Xico Tarrés han visitat els resultats de les obres de remodelació de l'Avinguda de Sant Jordi, al barri eivissenc de Ses Figueretes, que s'ha realitzat en el marc del Pla Insular d'Obres i Serveis (PIOS).

La remodelació de l'avinguda "ha permès solucionar els problemes de mobilitat" de la zona, segons ha remarcat la primera edil, gràcies a la creació de quatre passos elevats per a vianants. També s'ha creat una nova plaça de vianants a la zona d'accés al Cementiri Vell i s'ha habilitat un carril bici de 2 metres d 'ample i de 365 metres de llarg.

En aquest sentit, el consistori ha assenyalat que segueix apostant per la creació de carrils bici en avingudes on les seves dimensions ho permetin i als carrers on es realitzen altres obres de remodelació. En una pròxima obra, aquest carril bici s'ampliarà a la resta de l'avinguda de Sant Jordi per poder crear un circuit ciclista que connecti aquesta zona amb altres barris de la ciutat.

Durant les obres, s'ha aprofitat per fer una nova xarxa de pluvials i s'ha renovat tot l'enllumenat per adaptar-lo al Pla d'Enllumenat que l'Ajuntament d'Eivissa té en marxa. També s'ha canviat el mobiliari urbà per donar a l'avinguda una imatge més moderna i s'ha enjardinat l'espai.

A més, en la nova plaça s'ha instal·lat nou mobiliari urbà i tres jardineres que simbolitzen, amb els tres colors, les etapes de la vida: el groc la infància i la joventut, la de color verd la maduresa i la de color blau la vellesa.

L'empresa Islasfalto S.L. ha estat l'encarregada d'executar aquests treballs, el pressupost dels quals ha ascendit a 502.110 euros.