Arrenca el Sindicat d'Inquilines d'Eivissa i Formentera, que exigeix l'aplicació del Decret d'emergència habitacional

Publicado 1/7/2019 10:30:52CET
Recurs de vivenda
Recurs de vivenda - EUROPA PRESS - Archivo

   EIVISSA, 1 Jul. (EUROPA PRESS) -

   Treballadors de les Pitiüses han constituït el Sindicat d'Inquilines d'Eivissa i Formentera contra els desnonaments "silenciosos", preus "abusius" o especuladors, i com a primer moviment han exigit l'aplicació "immediata" del Decret d'emergència habitacional.

   Segons han explicat en un comunicat, "després d'anys de robatoris, humiliació i maltractament", han decidit constituir aquest sindicat posat que han passat anys "esllomant-se" cada dia en el treball per "enriquir" als seus respectius propietaris i sempre "vivint en la por, la por a ser expulsades, a viure al carrer".

   Així mateix, han criticat el Govern i a la Justícia perquè "en comptes d'ajudar" abandonen els ciutadans i els usen com a "propaganda política, per aconseguir titulars fàcils i que els seus partits de pacotilla continuïn generant ingressos".

   En el comunicat, també han exigit la cessió de tots els pisos buits en mans de grans tenidors i fins i tot l'expropiació, en cas de no convèncer dits propietaris.

   Igualment, han sol·licitat el lloguer social dels habitatges que estan a la venda en règim de protecció social, ja que ara només poden accedir a elles les persones riques a causa del seu preu.

   Entre altres coses, també han exigit la regularització dels preus de lloguer, també per habitació i la reducció de les fiances, i que es retorni l'article 31 del conveni d'hostaleria que obliga els empresaris a oferir allotjament als seus treballadors.

   Finalment, han demanat la creació d'un cos d'inspectors dedicat no només als lloguers turístics i que se'ls doti del nombre d'empleats d'acord a la realitat de l'illa.

Para leer más