EpC.- Balears és la Comunitat amb menys objeccions, amb 82, segons Professionals per l'Ètica

Actualizado 2/9/2008 21:10:22 CET
Actualizado 2/9/2008 21:10:22 CET

EpC.- Balears és la Comunitat amb menys objeccions, amb 82, segons Professionals per l'Ètica

PALMA DE MALLORCA/SANTANDER, 2 Sep. (EUROPA PRESS) -

Balears és, de moment, la Comunitat Autònoma amb menys objeccions plantejades a l'assignatura Educació per a la Ciutadania, després de què només s'hagin presentat 82 per part de pares d'alumnes, segons dades del col·lectiu Professionals per l'Ètica, que revelen que Madrid és el territori amb més objeccions a aquesta matèria (11.531), que a partir d'aquest curs escolar, és obligatòria a tota Espanya.

Per darrera de l'arxipèlag balear, es troba Cantàbria que és la segona Comunitat amb menys objeccions a l'assignatura d'Educació per a la Ciutadania, després de comptabilitzar-se fins avui un total de 155.

Al costat de Balears i Cantàbria, les Comunitats que registren menys objeccions són Canàries, que en registra 116, i Extremadura, on s'han recollit 263.

En la banda oposada, les comunitats amb major nombre d'objeccions són Madrid, amb 11.531, Castella-la Manxa (9.014), Andalusia (7.505) i el País Valencià (5.606). A tot Espanya l'assignatura ha provocat ja 44.513 objeccions.

Des de Professionals per l'Ètica van recalcar que els pares són els protagonistes del "major moviment d'objecció de consciència que s'hagi produït a Espanya, exceptuant el que reivindicava aquest mateix dret respecte al servei militar".

Segons l'entitat, la majoria dels pares objectors ho han fet, "no pels continguts de l'assignatura, sinó pel plantejament global dels mateixos", objecte de la qual, segons la normativa legal aprovada pel consell De ministres (BOE de 5 de gener del 2007), és "aprofundir en l'ètica personal dels alumnes, contribuir a què es construeixin un pensament i un projecte de vida propis i una consciència moral".