Actualizado 18/12/2008 19:16 CET

Interior invertirà 1,2 milions d'euros a Menorca per remodelar les instal·lacions de la Guàrdia Civil

MAÓ, 18 de desembre (EUROPA PRESS)

El ministeri de l'Interior ha anunciat avui que Menorca rebrà una inversió d'1,2 milions d'euros per a la remodelació de les casernes de la Guàrdia Civil en les ciutats de Maó i de Ciutadella, segons ha informat avui la diputada menorquina del PSOE al Congrés, Gràcia Muñoz.

En declaracions a Europa Press, Muñoz va assegurar sentir-se "molt satisfeta" per la notícia i va destacar que es tractava d'una "inversió extraordinària" que permetrà fer unes obres de remodelació que ja havien estat àmpliament demandades a Menorca.

La diputada socialista va valorar "molt positivament" la mesura ja que persegueix un doble objectiu, d'una banda va comentar que l'illa "millorarà en equipaments de seguretat" i per l'un altre permetrà fer front a l'actual situació econòmica.

En concret, Muñoz va explicar que aquestes inversions significaran la possibilitat de reactivar l'economia i generar ocupació a l'illa. Així, va recordar que aquesta inversió forma part dels més de 15 milions d'euros que el ministeri de l'Interior invertirà en tot l'arxipèlag i que permetran finançar un total de 15 projectes més.

Aquesta notícia es produeix el mateix dia de l'aprovació al Congrés dels Diputats dels pressupostos generals de l'Estat per al pròxim any. És per aquest motiu que la diputada socialista va voler destacar el fet que aquesta inversió "és independent" de les partides que ja es preveuen en els comptes de l'estat aprovades avui.

En aquest sentit, Muñoz va recordar que la de les casernes no és l'única inversió a desenvolupar a l'illa des del ministeri de l'Interior. Així, va incidir que en els pressupostos generals de l'estat aprovats avui, hi ha una partida destinada a la construcció d'una presó a l'illa.

Aquesta partida, segons va emfatitzar, significarà també que el 2009 Menorca tindrà "una inversió directa de més de 22 milions d'euros" per construir el primer centre penitenciari de l'illa.

En aquest sentit, el 2009 pot ser el gran any de les infraestructures de seguretat per a l'illa i és que l'ajuntament de Maó va anunciar també fa poc la construcció d'una comissaria nova per als agents de la Policia Nacional.

Per a aquest cas, el ministeri de l'Interior encara no ha aprovat un partida pressupostària tot i la inversió extra d'1,2 milions d'euros per a Menorca que ha s'ha donat a conèixer avui.

El batle de la ciutat, Vicenç Tur, ja ha reconegut que primer hauria de conèixer-se la licitació de les obres per poder informar del pressupost final amb exactitud.