Actualizado 11/03/2009 16:42 CET

La plaça d'Espanya de Palma es convertirà a la ciutat 'Consumópolis' els pròxims dies 13 i 14 de març

PALMA DE MALLORCA, 11 Mar. (EUROPA PRESS) -

La plaça d'Espanya de Palma es convertirà en la ciutat 'Consumópolis' els pròxims dies 13 i 14 de març gràcies a la 'Fira del consum responsable 2009' que s'organitza amb l'objectiu que els ciutadans de les illes aprenguin a comprar de manera segura, sostenible, saludable i solidària.

En un comunicat, la Direcció General de Consum ha destacat que la fira tindrà una aparença de ciutat virtual, 'Consumópolis', nom que també té el concurs en el qual van participar 27 centres educatius de les illes. A més, a l'esdeveniment hi estaran presents els personatges animats, Just i Clareta, els quals seran els encarregats de llegir el 'Decàleg del consum responsable' durant la inauguració.

La fira, que estarà oberta de 10.00 a 19.00 hores, tindrà una carpa central en la qual es desenvoluparan activitats com xerrades o tallers formatius. Aquesta serà inaugurada pel conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, qui, a més, farà lliurament dels premis als estudiants i a les escoles guanyadores del concurs 'Consumópolis 4'.

A l'esdeveniment també estaran presents les associacions de consumidors, les empreses premiades pel seu coregulació i les patronals. A més, està previst que hi hagi 20 estands formatius per a les institucions, i al voltant de 9 per a algunes direccions generals del Govern.

El concurs 'Consumópolis' té per objectiu sensibilitzar als escolars sobre la importància de fer el consum d'una manera conscient, crítica, solidària i responsable. A més, ofereix pautes per a la utilització racional dels recursos, incorpora valors ecològics en les decisions individuals de la compra i responsabilitza al consumidor en la conservació del medi ambient.

En el certamen van participar 765 alumnes de Balears, distribuïts en 153 equips, en grups de cinc alumnes de 5è i 6è de primària i de primer i segon cicle de Secundària.

Lo más leído

  1. 1

    Se filtran fotografías del cuerpo sin vida de Maradona

  2. 2

    La Tierra viaja más rápido y está más cerca del centro de la galaxia

  3. 3

    Júpiter y Saturno sobrevivirán al Sol expandido pero no saldrán ilesos

  4. 4

    Se descubre la verdadera cara de Doña Ana, la matriarca de Cantora

  5. 5

    Ahsoka Tano revela el nombre real de Baby Yoda y su pasado en The Mandalorian