Actualizado 28/06/2010 21:33 CET

Set organitzacions socials de Menorca demanen al Govern que els aboni les seves subvencions

Representants de Càritas, GOB, Líthica i Illa del Rei reclamen a Antich el mateix tracte que a entitats esportives

MENORCA, 28 Jun. (EUROPA PRESS) -

Set organitzacions no lucratives de Menorca, entre les quals hi ha Càritas Diocesana, la Fundació Hospital Illa del Rei, el Grup Balear d'Ornitologia i Defensa de la Naturalesa (GOB) i el Fòrum 3er Mil·lenni, han sol·licitat avui una reunió urgent amb el president del Govern, Francesc Antich, per que avanci a les esmentades entitats els recursos econòmics compromesos per la Comunitat Autònoma, en forma d'un préstecs sense interessos, i que en total sumen al voltant de dos milions d'euros.

Sense esmentar explícitament el nom del Menorca Bàsquet, que fa poc va obtenir el suport públic per al seu ascens a la lliga ACB, les associacions reclamen de l'executiu balear, a través d'un comunicat, "un tracte semblant al qual s'ha dispensat a determinades entitats esportives". "La solució ràpida que ha trobat el Govern", al·leguen, "per possibilitar les aspiracions d'aquestes, pensem que també poden servir per garantir el futur del treball de primer nivell que realitzen les organitzacions socials de l'illa".

En aquest sentit, el grup d'entitats assenyala que el Govern podria avançar els diners ja concedit "amb totes les garanties", a través d'un préstec sense interès que "se n'aniria tornant a mesura que les entitats cobrin les ajudes compromeses". Els representants de les organitzacions, algunes d'elles declarades d'utilitat pública i "amb vocació de servei a la societat menorquina", asseguren que el retard en el cobrament de les subvencions fa que les entitats hagin d'avançar els fons i que pateixin "seriosos problemes de tresoreria" que, d'altra banda, desincentiva el desenvolupament de nous projectes.

El treball d'aquestes organitzacions se centra en l'atenció social i la revaloració del patrimoni natural, cultural i paisatgístic de Menorca, pel que demanen alhora una reunió amb el president del Consell, Marc Pons, perquè intercedeixi en la seva sol·licitud d'una reunió amb Francesc Antich. Les entitats signants d'aquest acord són Càritas Diocesana de Menorca, Associació de la Premsa Local de Menorca, Associació Líthica, Moviment de Renovació Pedagògic de Menorca, GOB Menorca, Fòrum 3er Mil·lenni i Fundació Hospital Illa del Rei.