AMP.- Bauza defensa la gestió de Matas i diu que els casos de corrupció "estan per demostrar"


Actualizado 4/3/2011 13:58:12 CET

Assenyala que va decidir excloure als imputats de les llistes electorals per presentar-se com un partit "higienitzat"

PALMA DE MALLORCA, 4 Mar. (EUROPA PRESS) -

El president del PP balear i candidat a les eleccions autonòmiques, José Ramon Bauzà, ha afirmat aquest divendres que la legislatura de Jaume Matas ha estat una "demostració de gestió i de realització d'innombrable d'inversions", que, "podran agradar més o menys", però "aquí estan".

En una entrevista en els 'Desayunos de TVE', recollida per Europa Press, Bauzà ha exalçat la tasca feta per l'expresident Jaume Matas i ha posat de relleu les nombroses inversions realitzades en matèria educativa, sanitària i en infraestructures esportives, viàries i ferroviàries.

Preguntat, així, pels casos judicials que han esquitxat precisament aquesta gestió, com és la causa oberta contra l'expresident per la construcció del velòdrom del Palma Arena, el candidat popular ha assenyalat que "està per demostrar", després de la qual cosa ha manifestat el seu "absolut respecte per la justícia" i ha confiat que les causes judicials es resolguin aviat.

En un altre ordre de coses, Bauzà ha eludit respondre si pactaria amb la recent sorgida formació Convergència pels Illes, reiterant que el PP "sol pensa a treballar per als ciutadans i amb la mirada posada en la majoria absoluta". "Perdre una mil·lèsima de segon a pensar en alguna cosa que no sigui treballar per als ciutadans no va amb el Partit Popular", ha emfatitzat, recordant que el president de les Balears i candidat socialista el 22-M, Francesc Antich, ja ha manifestat que no descarta un possible pacte postelectoral amb Convergència.

Bauzà ha considerat un honor la celebració a Palma aquest divendres i dissabte de la Convenció nacional en què el PP presentarà a tots els seus candidats autonòmics per a les eleccions del 22 de maig. "És per a nosaltres és un autèntic orgull i privilegi que s'hi hagi pensat a Mallorca per a fa l'acte però important de presentació de tots els candidats i estem encantats d'actuar com amfitrions", ha agregat.

Així, el president dels populars balears ha criticat la gestió feta per Antich en la present legislatura, assenyalat que "no ha emprès mesures, no ha pres decisions i sol s'ha preocupat per generar la pau social entre els seus socis de govern". Ha criticat, així, el "hexapartit" que ha governat la comunitat en els últims quatre anys i ha recordat que "per primera vegada en la història un govern autonòmic ha prorrogat uns pressupostos".

En aquesta legislatura, ha prosseguit, "Balears ha doblat el seu deute, que ja supera els 4.100 milions d'euros, sense emprendre cap tipus d'inversió". Per aquesta raó, ha assegurat que si accedeix al Govern després del 22-M impulsarà polítiques que tindran com denominador comuna l'"austeritat i la racionalització de la despesa pública". En aquesta línia, ha subratllat que el PP apostarà per l'educació, perquè "en temps de crisis, amb educació i formació, és menys crisis".

Interrogat sobre matèria energètica, el candidat popular ha considerat una "doble moral" que el Govern compri energia a països veïns que la fabriquen en centrals nuclears, i a Espanya propagui la doctrina d'apostar per energies verdes, que "seran sostenibles des del punt de vista ecològic, però no econòmic".

D'aquesta manera, ha afirmat que el PP està a favor de "totes les energies" i ha estimat que "no és lògic" que es "demonitzi" l'energia nuclear quan, d'altra banda, "l'estem comprant a França". "Si la podem generar nosaltres, per què l'anem a comprar fora?", s'ha qüestionat.

Així, Bauzà ha advocat per fomentar l'estalvi energètic, aplicant criteris d'austeritat", i ha considerat que la mesura del govern de rebaixar la velocitat màxima a 110Km/hora respon a una forma de fer política "a salt de mata", si bé ha reconegut que és possible que aquesta disminució ajudi a reduir el consum energètic, tot i que "no de manera important", ha afegit.

EXCLUSIÓ DELS IMPUTATS EN LES LLISTES

Finalment, preguntat per la seva decisió d'excloure als membres populars amb imputacions de les llistes electorals, ha explicat que això obeeix a la necessitat de presentar-se davant de la societat balear com un partit totalment "higiènic". En aquest sentit, ha criticat que el PSOE inclogui en les llistes a l'actual president del Consell d 'Eivissa, Xico Tarrés, que està imputat.

"La societat balear està molt castigada pels casos de corrupció i cal la renovació i la regeneració política. Sense qüestionar la seva culpabilitat, perquè cal respectar sempre la seva presumpció d'innocència, ens presentarem a la societat com un partit absolutament higiènic", ha conclòs.