CCOO i el Comitè d'Empresa es reunirà amb Treball per tractar el tancament de la planta de Kraft a Maó

Actualizado: viernes, 30 enero 2009 20:40

MADRID, 30 de gener (EUROPA PRESS)

La Federació Agroalimentària de CCOO acudirà a una reunió dilluns que ve amb el director general de Treball, José Luis Villar, per abordar possibles solucions al tanca de la planta de Kraft Foods a Maó, després anunciés en el mes de desembre la intenció de traslladar la producció a Bèlgica.

La trobada es farà a la seu de la Direcció General de Treball i assistiran al mateix la Secretària General de la Federació Agroalimentària, Cecilia Sanz i el Secretari d'Organització i Finances, Antonio Conde, a més de diversos representants del Comitè d'Empresa.

Precisament aquesta reunió serà prèvia a la negociació que mantenen el Comitè d'Empreses de Kraft Foods a Espanya i la companyia.

Tal com va detallar el president del Comitè d'Empreses, Antonio Olives, qui després de concloure la primera reunió amb la directiva de Kraf Foods va detallar que tant la firma com els treballadors es van emplaçar per tornar a reunir-se els dies 3 i 4 d'aquest mes.

En aquesta trobada Kraft Foods va traslladar als comitès d'empreses de les seves plantes a Espanya que, "en principi", la seva posició no és presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) i que vol arribar a una "solució negociada" amb els treballadors per als seus plans de futur a Espanya.

La Federació Agroalimentària de CCOO sosté que "el tancament no té cap justificació i que la planta de Maó segueix sent rendible", tal com revela els beneficis de Kraft Foods, que, durant els onze primers mesos del 2008, va aconseguir uns guanys nets superiors en un 36% a les obtingudes el 2007.

El sindicat sosté que el fi de la fàbrica fundada fa 80 anys suposaria la desaparició de 173 llocs de treball directes i amenaçaria a més de 300 indirectes entre explotacions ramaderes, transportistes, mecànics i pagesos.

"Una catàstrofe econòmica" per a CCOO tenint en compte que la repercussió del tancament d'aquesta fàbrica suposa unes pèrdues que s'estimen en 12 milions d'euros, el que significa el 8% del PIB de l'illa de Menorca.

Els treballadors de la companyia estimen que una de les solucions al conflicte seria que Kraft Foods accedís a vendre la fàbrica de Maó, i inclogués també en el procés la marca 'El Caserio', tenint en compte que això faria "més atractiva" l'operació per al sector privat.