El GOB demana al Consell de Menorca que prioritzi la seva atenció en la creació de productes turístics diferenciats


Actualizado 9/4/2008 19:36:54 CET

MENORCA, 9 Abr. (EUROPA PRESS) -

El coordinador del GOB a Menorca, Joan Florit, va lamentar les declaracions realitzades pel conseller de Turisme, Lázaro Criado, que, en la seva opinió, "posen en qüestió" les activitats del programa Menorca tot l'any organitzat per l'entitat ecologista.

Els responsables del GOB consideren que en les esmentades valoracions, Criat "sembla apostar" per orientar l'estratègia "únicament en la promoció exterior", i "relativitza" la importància del producte i del servei que s'ofereix en destí, com són les activitats públiques que vénen realitzant les entitats socials i culturals de Menorca.

Els responsables de l'entitat van reconèixer que cal treballar amb vista al mercat emissor per captar noves reserves, però van matisar que "cal" viatjar amb un producte diferenciat sota el braç. Per als ecologistes, si no s'ofereixen els productes que vagin però allà del sol i la platja "el turista opta per destinacions més barats".

Davant d'aquesta situació, des del GOB van argumentar que Menorca té un "gran potencial" en cultura i naturalesa. Per aquesta raó van demandar que es "ajudi" a fer-ho viable i a ordenar-lo "correctament" per tenir "garanties de sostenibilitat".

Els dirigents del GOB a Menorca van afegir que l'estratègia empresarial de respondre a la disminució dels marges de negoci amb un augment de volum de producció, "s'ha demostrat ineficient a nivell insular". Per als ecologistes, s'han vist suficients casos en el calçat, la bijuteria, o en el sector agrari, d'empreses i explotacions que s'han enfonsat quan han caigut en la trampa de la quantitat en comptes de la qualitat.

En canvi, van destacar, han sobreviscut els empresaris que van apostar "per un producte diferent i de suficient valor afegit". A més, des de l'entitat van emfatitzar que els residents menorquins realitzen " un gran esforç" per compartir l'illa amb els visitants i les activitats que es programen "es posen també al servei" dels turistes.

Per als ecologistes, l'administració insular "ha de donar suport" al punt de trobada que suposa Menorca tot l'any, ja que "fomentar la implicació social també significa donar autenticitat i credibilitat al producte".

Amb tots aquests arguments, el GOB va sol·licitar al Consell de Menorca que mantingui "la doble línia de treball que existia, de promoció exterior i de definició de producte". En aquest sentit, van recordar que la Fundació Destí Menorca "és la que ha quedat operativa, tenia com a prioritat ajudar a crear productes diferenciats".