El Govern adverteix que si es redueixen més les tarifes del transport públic a Balears ho haurà de finançar l'Estat


Actualizado 4/3/2011 17:27:42 CET

PALMA DE MALLORCA, 4 Mar. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Govern, Joana Barceló, ha indicat que Balears compte ja amb les tarifes de transport públic "més baixes d'Espanya", pel que ha remarcat que, si es pretén avançar encara més en aquesta disminució dels preus, l'Estat deuria "finançar-lo o ajudar" a fer-ho.

En declaracions a la premsa després de donar compte dels acords aprovats pel Consell de Govern, Barceló ha posat èmfasi que l'executiu balear ja ha realitzat un "esforç molt gran" per tenir les actuals tarifes.

Tot i això, ha subratllat que encara cal comprovar "quines són les previsions que es pretén" rebaixar, ja que "és molt diferent" fer disminuir el preu en una comunitat que té les tarifes altes, d'una altra, com Balears, que "té les més baixes", ha incidit.

"Esperarem a veure com i quins són els objectius de tarifes que es plantegen", ha reiterat Barceló, qui, a més, ha apuntat que durant els últims tres anys l'executiu autonòmic ha aconseguit augmentar un 16,5 % l'ús d'aquest transport, "a partir del sistema tarifari integrat en les línies de bus, tren i metro", el que ha possibilitat la reducció dels bitllets fins a en un 80%, ha explicat.

Segons ha assenyalat, el Govern era conscient que havia d'afavorir l'ús del transport públic en la comunitat i, per aquesta raó, ha realitzat un "esforç molt gran" a l'hora de rebaixar les tarifes.