Grimalt adverteix que si l'hotel Formentor ha actuat il·legalment se sancionarà amb "contundència"


Actualizado 9/4/2008 19:25:40 CET

PALMA DE MALLORCA, 9 Abr. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt, va advertir avui que si l'expedient informatiu obert a l'hotel Formentor, propietat del Grup Barceló, ratifica que es van executar obres il·legals al camí vell de Cala Figuera se li sancionarà i se li aplicarà la Llei "amb tota normalitat i contundència".

En roda de premsa prèvia a la constitució de la Comissió de Prevenció d'Incendis de les Balears, Grimalt va manifestar que de moment s'està tramitant l'expedient obert pel seu departament, i va incidir que en aquest cas "com a tots" s'aplicarà la Llei "amb totes les conseqüències".

Per la seva banda, el director general de Biodiversitat, Miquel Ferrà, va detallar que el passat 19 de març un agent de Medi Ambient va interposar una denúncia davant d'aquests fets i es va obrir una acta informativa per l'execució d'aquestes obres, tot i que de moment s'està tramitant per comprovar si es tracta "clarament" d'una infracció i "quin és la seva gravetat".

Tal com va explicar, la propietat de l'hotel havia sol·licitat uns permisos per a la realització d'actuacions relacionades amb la prevenció d'incendis, i alhora va remarcar que en el moment en què s'ha produït la sanció les llicències encara no havien estat concedides.

Els propietaris de la instal·lació hotelera, en cas de confirmar que han incorregut en una infracció, podrien fer front a una sanció de 100.000 euros, xifra que es determinaria pel que fa finalitzés la tramitació de l'expedient informatiu obert per la Conselleria.