La passada nit ha estat la més plujosa per un mes de maig a Mallorca de l'última dècada, segons eltiempo.es


Actualizado 19/5/2008 17:05:38 CET

PALMA DE MALLORCA, 19 de maig (EUROPA PRESS)

La passada nit, del 18 al 19, ha estat la més plujosa dels últims deu anys per un mes de maig a l'illa de Mallorca, en contraposició amb Eivissa i Menorca, on gairebé no ha plogut, segons el portal eltiempo.es, pàgina web especialitzada en informació meteorològica.

Les precipitacions han arribat a superar els 60 litres per metre quadrat, xifres oposades a les recollides en els pluviòmetres l'any passat, data en la qual els mallorquins van patir el mes de maig més sec dels últims deu anys.

A més, eltiempo.es, portal que té dades detallades de més de 9.000 localitats d'Espanya, preveu que les pluges amainin a partir de demà dimarts, tot i que la millora del temps no impedirà que el maig del 2008 es converteixi, probablement, en el mes de maig més plujós en molts anys, la qual cosa ha ajudat a pal·liar la sequera pertinaç que es patia a l'illa, especialment des del mes de desembre passat.

Aquestes pluges, tot i els inconvenients que han provocat per la seva intensitat, ajudaran a recuperar bona part del 15 per cent de capacitat perduda als embassaments durant els passats 12 mesos.