La Sedca afirma que vigilar l'alimentació i mantenir una correcta hidratació són les "claus" per a una vida saludable

Actualizado: miércoles, 8 octubre 2008 20:50

PALMA DE MALLORCA, 8 Oct. (EUROPA PRESS) -

La Societat Espanyola de Dietètica i Ciències de l'Alimentació (Sedca) ha afirmat avui que vigilar l'alimentació, mantenir una adequada hidratació, així com una correcta comprensió de l'etiquetatge dels aliments són les "claus" per a una vida saludable.

Així ho va donar avui a conèixer, durant la xerrada als consumidors de Palma sobre nutrició, el president de la Sedca, Jesús Román, on va assegurar que amb la finalitat d'aclarir alguns dels temes relacionats amb la salut que més preocupen al consumidor, i més concretament els relacionats amb els seus hàbits alimentaris, nutrició i hidratació, l'associació ha posat en marxa aquestes jornades dirigides a les persones que vetllen per la salut familiar.

Així, un centenar de consumidors palmesans que van assistir a la jornada d'avui, van tenir l'ocasió d'aprofundir en l'aprenentatge d'una correcta interpretació de l'etiquetatge d'aliments, a càrrec del president de la Sedca.

Segons Román, la jornada s'emmarca dins els objectius de la 'Estratègia NAOS -Estratègia per a la Nutrició, Activitat Física i prevenció de l'obesitat-' del Ministeri de Sanitat i Consum, i pretén ser una sessió teòric-pràctica que ajudi als consumidors a portar i mantenir una vida saludable, a través de consells senzills i fàcils de comprendre.

Durant la jornada, Román va posar èmfasi en la importància de mantenir una "correcta" hidratació, fins i tot a les estacions més fredes, doncs l'aigua és essencial per a la vida (el 60% del pes del cos és aigua) i les seves necessitats són variables, depenent de factors com el clima, el tipus d'activitat física que es realitzi, o els hàbits dietètics.

Alhora, l'especialista va explicar que hem de vigilar no només l'alimentació sinó també els nivells d'hidratació. "Per al bon funcionament de l'organisme resulta fonamental mantenir el balanç hídric entre els aportis i les pèrdues de líquid que es produeixen al llarg del dia", va afegir.

D'altra banda, va recordar que a una persona adulta se li recomana que ingereixi entre dos i tres litres de líquid en total i que, "per no avorrir-nos hidratant-nos, existeixen moltes altres begudes amb un contingut hídric molt semblant a l'aigua".

Finalment, Román va explicar als assistents com interpretar correctament l'etiquetatge dels productes alimentaris i la nova informació que poden veure ja en alguns d'ells, amb la finalitat que els consumidors es puguin beneficiar d'aquest plus informatiu que ofereixen ja alguns productes de consum. Així, va explicar com interpretar la informació nutricional addicional voluntària sobre Quantitats Diàries Orientatives (CDO's) que apareixen en l'etiquetatge dels aliments d'algunes companyies alimentàries europees que ja ho inclouen en els seus productes.