Sequera.- Les pluges del passat cap de setmana beneficien especialment Balears i Catalunya


Actualizado 19/5/2008 16:36:28 CET

PALMA DE MALLORCA/MADRID, 19 de maig (EUROPA PRESS)

Les pluges enregistrades el passat cap de setmana, en la meitat oriental de la Península han beneficiat especialment Balears i Catalunya, on s'han registrat les màximes, segons va explicar avui a Europa Press el portaveu de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Àngel Rivera.

A més, el dèficit hídric es va reduir ja dimecres passat a tota Espanya a un 19 per cent i dimecres que ve podria situar-se entre un 16 o 17 per cent. Rivera va qualificar "d'importants" les últimes pluges, que van ser en alguns casos acompanyades de calamarsa.

Així, entre divendres i diumenge, la inestabilitat atmosfèrica ha permès enregistrar màximes a Ripoll (Girona), amb 56 litres per metre quadrat; Porreres (Balears), amb 37 litres; Canfranc i Bielsa (Pirineu), amb 50 i 34 litres, respectivament. També han rebut aportacions importants Somosierra (Madrid), amb 34 litres; Xàtiva (València), amb 25 litres; Hellín (Albacete), amb 13 litres; i Valladolid, amb 20 litres. Alhora, s'han enregistrat xàfecs significatius a Múrcia.

La inestabilitat continuarà durant aquesta setmana, a causa de què segueix entrant a la Península aire fred de l'Atlàntic que, combinat amb l'escalfament del terra pel sol, generarà xàfecs i tempestes.

Demà i demà passat, la inestabilitat disminuirà i pujaran les temperatures però dijous tornaran les tempestes i durant el pròxim cap de setmana s'espera l'entrada d'una nova borrasca freda, que suposarà un altre cop descens de temperatures i noves precipitacions, que afectaran possiblement la meitat nord peninsular.