Actualizado 07/01/2009 19:03 CET

El Consell debat demà sobre la modificació del PTM i la negociació de les competències previstes en l'Estatut

PALMA DE MALLORCA, 7 Ene. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Mallorca debatrà demà al voltant a la modificació del Pla Territorial (PTM), arran d'una moció que presentarà el PP, el procés de negociació de les competències previstes a l'article 70 de l'Estatut d'Autonomia balear, i les subvencions atorgades des del departament de Promoció Sociocultural de la Institució Insular.

D'aquesta manera, els populars exigirà via moció que s'aprovi la modificació definitiva del PTM en un termini màxim de tres mesos, després de què hagin transcorregut gairebé sis des que es li va donar el vistiplau inicialment "sense que consti cap actuació per part del departament de Territori", tal com va manifestar avui el portaveu del PP al Consell, Jaume Font.

També el PP presentarà una altra moció per reclamar el cobrament dels deutes que té la concessionària Mac Insular amb el Consell en concepte de cànon de gestió de residus de demolició, i que a final de 2009 pot ascendir als sis milions d'euros. Alhora, interpel·larà a la consellera de Promoció Sociocultural, Dolça Mulet, aclareixi les seves últimes actuacions en matèria de subvencions, que s'atorguen per patrocini -de les quals s'han aprovat 82 i "només" 13 han estat publicades-, per convenis mitjançant federacions -signats tots "amb retard"- i a les associacions esportives.

En un altre ordre de coses, el conseller popular Rafael Bosch preguntarà a la presidenta del Consell, Francina Armengol, sobre el procés de negociació de les competències previstes a l'article 70 de l'Estatut d'Autonomia.

En aquest sentit, el passat 28 de novembre el Govern va aprovar el calendari per establir els traspassos de les competències que són pròpies dels Consells, de manera que l'1 de juliol de 2009 les institucions insulars assumiran la primera competència, referida a caça, regulació, vigilància i aprofitament de recursos cinegètics, mentre que el Consell de Mallorca rebrà el traspàs de la competència en matèria d'espectacles públics i activitats recreatives, joventut i oci i artesania.

El procés del traspàs de competències s'acabarà l'1 de juliol de 2011, quan l'executiu transfereixi al Consell Insular de Mallorca la competència en transports terrestres.

D'altra banda, el ple debatrà alhora sobre la proposta d'autorització per al traspàs d'accions de la societat 'Carretera Palma-Manacor Concessionària del Consell de Mallorca S.A.', i es procedirà a l'aprovació inicial del Pla d'Obres i Serveis i de Carreteres de 2009, del pla plurianual 2009/2010 i de les actuacions que es financen mitjançant conveni administratiu -primera part-.

En el torn de preguntes, el portaveu adjunt del PP preguntarà a Armengol sobre l'informe jurídic elaborat en relació amb l'expedient de Can Domenge. Altres qüestions que s'abordaran seran la proposta d'acord de nomenament dels vocals representants i suplents del Consell en el Patronat de la Fundació Mallorca Turisme, la modificació dels llocs de treball de la Institució Insular, i l'aprovació de la relació de llocs de l'Agència de protecció de la Legalitat Urbanística i Territorial de Mallorca.