Més de 200 alumnes de tres instituts de Palma acudeixen al Teatre del Mar a veure l'obra 'Llum trencada'

Més de 200 alumnes de tres instituts de Palma acudeixen al Teatre del Mar a veure l'obra 'Llum trencada'
CORT
Publicado 21/5/2019 14:16:14CET

   PALMA DE MALLORCA, 21 Maig (EUROPA PRESS) -

   Més de 200 alumnes dels IES Aurora Picornell, Antoni Maura i Francesc de Borja Moll de Palma han acudit al Teatre del Mar a veure l'obra 'Llum Trencada', de la companyia Iguana Teatre.

   Segons ha informat Cort en un comunicat, des de l'àrea d'Igualtat, Joventut i Drets Cívics s'ha organitzat la seva visualització en el marc de la campanya 'Mallorca té nom de dona', dedicada enguany a Aurora Picornell.

   Aquesta obra, guanyadora del Premi Ciutat de Palma 2018, i dirigida per Pere Fullana Mas, relata el cop d'estat del 18 de juliol de 1936 i el que va suposar a través de les històries de diferents dones republicanes de Mallorca.

   En concret, es tracta de dones coetànies a Aurora Picornell que foren represaliades, empresonades o assassinades per la relació que tenien amb les seves parelles i pares republicans.

   A la sortida, el regidor Aligi Molina, que ha assistit al teatre, ha assegurat que "és important que la gent jove conegui el que van passar dones com aquestes, invisibilitzades".

   Els alumnes, per la seva banda, han manifestat interès per l'obra, ja que segons ha dit un d'ells "normalment aquestes històries s'infravaloren".

   Aquesta activitat amb els instituts forma part de la pròpia campanya 'Mallorca té nom de dona', que han dut a terme el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma.

   Abans del començament de l'obra, a l'entrada del teatre, s'ha donat a conèixer també la campanya 'Aurora em mola' a través de xapes per iniciativa del servei de Joventut.

   El regidor Molina ha valorat aquestes accions de la campanya molt positivament i ha apostat per complementar-les "amb una formació cultural continuada per intentar que arribin més a la gent jove".

Contador

Para leer más