Palma, seu de la 43ª edició de l''Annual Larval Fish Conference' fins a aquest divendres

Publicado 21/5/2019 17:52:39CET
Palma, seu de la 43ª edició de l''Annual Larval Fish Conference'
IEO

   PALMA DE MALLORCA, 21 Maig (EUROPA PRESS) -

   Palma és, des d'aquest dimarts fins al divendres, la seu del 43º 'Annual Larval Fish Conference', un congrés sobre estadis primerencs de desenvolupament dels peixos organitzat per l'Institut Español d'Oceanografia (IEO) i l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats Imedea (UIB-CSIC), amb el suport de la Societat Americana de Pesqueres.

   En aquests cinc dies, 142 especialistes de 67 institucions diferents de 26 països participaran al congrés, que per segona vegada se celebra a Espanya, després de l'edició de Barcelona el 2005. Per part de l'IEO assisteixen 13 investigadors dels centres costaners de Màlaga, Múrcia, Gijón i Balears.

   Es tracta d'una reunió que se celebra dos anys consecutius a Amèrica del Nord i un en una altra part del món. L'objectiu és mostrar els últims resultats científics sobre aspectes dels primers dies de vida dels peixos i la seva relació amb els ecosistemes marins, les pesqueres i el canvi climàtic.

   Les activitats del Congrés s'han organitzat en 13 sessions. El Congrés se celebra a Palma a l'Hotel Melià Palma Marina i està prevista la presentació de 93 ponències orals i 44 pòsters.

   A més, aquest dilluns s'ha celebrat, a la seu del Centre Oceanogràfic de Balears de l'IEO, un taller d'identificació de larves de peixos, on taxònoms especialistes ensenyen als participants de diferents parts del món com identificar diferents espècies del Mediterrani.

   El Congrés ha estat finançat pel Govern balear a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), l'Institut Español d'Oceanografia (IEO), l'Universitat de les Illes Balears (UIB), el Grup Culmarex, la revista científica Marine Ecology Progress Sèries (MEPS) i el CSIC.

Para leer más