La Conselleria de Sanitat iniciarà pròximament els estudis dels terrenys del nou hospital de Can Misses


Actualizado 19/5/2008 19:25:19 CET

EIVISSA, 19 de Maig (EUROPA PRESS)

La consellera de Política Sanitària del Consell Insular d'Eivissa, Patricia Abascal, ha afirmat avui que el Govern ja pot entrar als terrenys on s'ubicarà el nou hospital de Can Misses per efectuar els estudis necessaris i detectar la presència de possibles vestigis arqueològics gràcies a un conveni previ signat amb els seus propietaris.

Fonts de l'Ib-Salut van confirmar la promptitud d'aquests treballs, que s'iniciaran a finals d'aquesta setmana o començaments de la pròxima, quan es desplaçarà fins a Eivissa personal de la subdirecció d'obres responsable del departament i un arquitecte.

Abascal va confiar en declaracions a Europa Press, que aquestes tasques comencin en un breu espai de temps, i va agregar que s'executaran "amb moltíssim rigor" per evitar que es produeixin "nous atemptats al patrimoni com s'ha descobert que es va fer en l'anterior legislatura en treballs viaris". Abascal va assegurar que, a més, "en poc temps hi haurà una cessió formal per part dels propietaris del terreny a l'Ajuntament i d'aquest a la Conselleria de Salut".

Abascal va apuntar que, a dia d'avui, l'hospital compte ja amb un Pla Funcional "obert", que permet la inclusió de serveis a mesura que es detinguin les seves necessitats. Alhora va recordar que ja ha sortit a exposició pública l'obertura d'un concurs d'idees perquè s'erigeixi un projecte global en què hi figurin tant aquest nou hospital com l'actual centre de Can Misses.

Serà a finals d'aquesta setmana quan es donin a conèixer el nombre d'ofertes del concurs d'idees obert per la Conselleria, segons van exposar a Europa Press des de l'Ib-Salut.

La titular de Sanitat a Eivissa va confiar en què en pocs mesos el projecte elegit pugui veure posada la seva primera pedra. A més va recordar que aquest tipus de concessió permetrà invertir una major quantia en el projecte en haver costat menys que una expropiació a les arques de la comunitat.

La consellera va afirmar que es tracta d'una proposta que el nou executiu va sol·licitar al Partit Popular des de l'any 2005 "quan estava en l'oposició" i que és ara quan es consumeix.

UN PP "RESSENTIT I GELÓS"

Abascal va afirmar que el Partit Popular ha arribat tard amb els temes sanitaris i està demostrant una actitud "ressentida i gelosa" davant les accions empreses per l'actual executiu. La consellera es va referir així a les consultes elevades per l'agrupació al Parlament Balear i que es debatran demà. Es tracta d'una moció per la qual instarà al Govern a què construeixi un nou hospital a Eivissa, obres del qual començarien durant aquest any, i que es posin en marxa els centres de salut de Sant Antoni, Sant Josep i Sant Jordi.

Per a Abascal aquesta moció arriba tard ja que respon a fets que va afirmar, són evidents i estan constatats. Els Populars també presentaran una interpel·lació per exigir l'executiu autonòmic que detalli quines han estat les actuacions portades a terme per fer efectiu el compliment de la llei de dependència, després de conèixer-se, que Balears és la Comunitat Autònoma més endarrerida en la valoració de les possibles persones dependents.

Patricia Abascal va afirmar que aquesta demora "és real" però va recordar que les causes de què el Govern només hagi estudiat el 20,5 per cent de les 10.486 sol·licituds presentades fins el passat 5 de maig, es deu al fet de què des de la seva entrada al govern, fa menys d'un any, s'ha vist obligat a recuperar tot el treball que "el PP no va fer en el seu moment".

Abascal va denunciar que l'equip de govern de Jaume Matas "va rebutjar l'aplicació d'aquesta Llei no posant al servei de la societat les eines necessàries per la seva posada en marxa". El nou Govern es va trobar amb una absència de personal i d'expedients tramitats que "va alentir el seu procés d'inserció".

A més va iniciar campanyes publicitàries que "van despertar a la societat de les illes i que va provocar en el seu torn una important demanda a la qual s'ha de donar sortida", va afegir. En el cas d'Eivissa, va afirmar, "hem passat de tenir dues persones a cinc per donar major agilitat a la seva posada en marxa". A dia d'avui la primera fase d'aquesta norma acull, en la seva majoria peticions per a l'adjudicació de places de residències i centres de dia.