Uns 900 agricultors de les Illes reben 2 milions d'euros com a compensació per la insularitat

Uns 900 agricultores de les Illes reben 2 milions d'euros com a compensació per la insularitat
CAIB - Archivo
Publicado 21/5/2019 14:04:39CET

   PALMA DE MALLORCA, 21 Maig (EUROPA PRESS) -

   El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de Balears (Fogaiba) ha abonat aquesta setmana 1,99 milions d'euros a 902 agricultors beneficiaris del pagament compensatori per a zones desfavorides amb limitacions específiques, una de les línies d'ajuda incloses en el Pla de Desenvolupament Rural (PDR) de les Illes.

   En una nota de premsa, la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca -en la qual està integrat el Fogaiba- ha recordat que l'objectiu d'aquesta línia és compensar la insularitat en el sector primari i evitar l'abandó de l'activitat agrària en l'arxipèlag. Cada beneficiari ha rebut una mitjana de 2.217 euros.

   La Conselleria ha remarcat que és la primera vegada que l'ajuda arriba a tots els municipis, després que la Comissió Europea acceptés la proposta de Balears de declarar tot l'arxipèlag com a zona desfavorida amb limitacions específiques.

   Aquesta decisió ha implicat, al seu torn, increments en altres línies, com la dedicada a les inversions en les explotacions agràries.

   Així mateix, els agricultors de la Serra de Tramuntana han rebut 1,2 milions en concepte de pagament compensatori en zones de muntanya, l'altra línia del PDR que compensa les zones amb limitacions naturals.

Contador

Para leer más