Publicado 16/08/2019 17:02CET

Vivas insta Vox a no utilitzar el terme "il·legals" per referir-se a persones migrants

La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de l'Ajuntament de Palma, Sonia Vivas.
La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de l'Ajuntament de Palma, Sonia Vivas. - EUROPA PRESS

   PALMA DE MALLORCA, 16 ago. (EUROPA PRESS) -

   La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI de l'Ajuntament de Palma, Sonia Vivas, ha instat el portaveu de Vox a Cort, Fulgencio Coll, a no utilitzar el terme "illegal" per referir-se a persones migrants.

   "Li dic a Fulgencio Coll que faci el favor de no tornar a utilitzar el terme 'illegals' per referir-se a migrants, perqu no hi ha éssers humans illegals", ha contestat Vivas a preguntes dels mitjans durant l'entrega dels 'Premis Open Call', celebrada aquest divendres en el Casal Solleric.

   La setmana passada, Coll va fer unes declaracions en les quals instava a la titular de Justícia Social del Consistori palmes a resoldre "assumptes pendents abans de posar-se a cercar línies d'ajudes per als immigrants illegals".

   Cal assenyalar que Vivas ha sollicitat en reiterades ocasions al president del Govern, Pedro Sánchez, autorització per obrir el port de Palma al buc Open Arms, que se situa en aquests moments en aigües territorials italianes a l'espera de permís per atracar en port després de 14 dies en alta mar.

   Davant aix, Coll va indicar que és una "mostra del buenisme d'un govern d'esquerres" que "no entén que acollir un vaixell ple d'immigrants illegals" només provocar "un efecte crida i seguir donant fora a les mfies que estan traficant amb aquests éssers humans".

PARTIDA PRESSUPOSTRIA

   No obstant aix, Vivas ha reiterat aquest divendres la disposició de l'rea que dirigeix amb el Govern central per desplegar recursos econmics i materials propis davant la possibilitat que Palma aculli part dels 147 migrants a bord de l'Open Arms, com ja va succeir amb l'Aquarius al juny de 2018.

   "Tenim una partida pressupostria destinada a qüestions de cooperació internacional, per la qual cosa si finalment algunes d'aquestes persones arribessin a Palma, collaborarem en la mesura del possible", ha sostingut Vivas, qui ha recordat que Cort manté un conveni amb Creu Roja, entitat que gestiona els albergs d'acollida de migrants i refugiats de Son Rapinya i de s'Arenal.

   Per la seva banda, el director general de l'rea, Alberto Rosauro, ha apuntat que els tcnics de l'Ajuntament es troben estudiant les diferents vies per fer arribar els fons d'aquesta partida a les entitats que treballen amb els collectius de persones migrants, com a Creu Roja.

   Cal tenir en compte que l'rea disposa d'una partida de cooperació internacional de 67.000 euros dins d'una línia de subvenció, encara que encara no se sap quines quantitats es podrien destinar al desplegament de recursos per acollir persones de l'Open Arms a Palma al no estar especificades aquestes quantitats als pressupostos.

"BRAOS OBERTS"

   D'altra banda, la titular de Justícia Social ha descartat contactes amb la resta de l'equip de govern de Cort en trobar-se gran part de l'equip en període vacacional, encara que ha manifestat que "hi ha un acord" respecte a les polítiques a seguir en relació a l'acollida de persones migrants.

   "Sóc conscient que la situació política a Espanya no és homognia, ja que probablement comunitats com Madrid o Andalusia no faran aquesta petició, per em poso a disposició de Pedro Sánchez per dir-li que som un territori que acull amb els braos oberts i que des de la regidoria de Justícia Social collaborarem sempre que sigui possible", ha sostingut.

   Finalment, Rosauro ha instat Espanya a complir amb els "deures i obligacions" internacionals ratificats per l'Estat espanyol a través de diferents convenis internacionals, al que Vivas ha afegit que cal denunciar a aquells Estats que no la compleixen, com Itlia o Malta.

Para leer más