La campanya de prevenció de càncer de pell inclou medicions gratuïtes individuals dels nivells de melanina

La campanya de prevenció de càncer de pell inclou mesuraments individuals de nivells de melanina
AECC BALEARES
Publicado 21/5/2019 14:11:15CET

   Les entitats organitzadors preveuen la instal·lació de carpes informatives a sis municipis de Balears

   PALMA DE MALLORCA, 21 Maig (EUROPA PRESS) -

   La campanya de prevenció de càncer de pell ha començat aquest dimarts per informar sobre la necessitat de protegir-se adequadament del sol, donar a conèixer el fototip de pell després d'un medicions individuals gratuïtes de melanina i indicar quina és la protecció solar que es necessita, proporcionant una mostra de la protecció solar adequada.

   Segons ha informat Associació Espanyola del Càncer (AECC) de Balears, organitzadora de la campanya al costat del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Balears (Cofib), la carpa informativa estarà instal·lada aquest dimarts a Palma, a la Plaça de la Porta Pintada, de 10.00 a 14.00 hores i de 17.30 a 20.30 hores.

   El president de l'AECC Balears, el doctor Javier Cortés, ha explicat que l'objectiu d'aquesta iniciativa és llançar missatges de prevenció del càncer de pell després d'haver-se perdut la cultura històrica de protecció de pell. "El sol pot ser beneficiós si el prenem d'una manera adequada, amb la protecció correcta", ha indicat.

   Per la seva banda, el president del Cofib, Tomás Muret, ha recordat que és fonamental que especialment es protegeixin les persones més vulnerables a les radiacions solars, les dones embarassades, els nens i la gent gran.

   Igualment, ha insistit que s'ha d'educar des de la infància sobre la importància de tenir uns bons hàbits en matèria de protecció solar. "Hem de lluitar entre tots per poder gaudir del sol però ben protegits", ha dit.

   La carpa informativa es traslladarà aquest dimecres al Campus de la UIB, a l'exterior de l'edifici Mateu Orfila, de 10.30 a 14.00 hores. El divendres 23 de maig, els responsables de la campanya estaran al Parc de la Pau a Eivissa, mentre que el 24 de maig estaran en la Plaça de la Constitució de Sant Francesc de Xavier a Formentera. Finalment, el 29 de maig, la carpa s'instal·larà a la Plaça de l'Orient a Capdepera, i el 30 de maig, a Marratxí, de 10.30 a 14.00 hores.