La Fundació 'Jaume III' demana a l'Ajuntament d'Alaró que tregui de la web del castell "conquesta catalana"

Publicado 4/1/2019 14:51:39CET

   PALMA DE MALLORCA, 4 Gen. (EUROPA PRESS) -

   La Fundació 'Jaume III' ha demanat a l'Ajuntament d'Alaró que canviï a la pàgina web del Castell del municipi "conquista catalana" que, a la seva seal seu parer, és "inexistent" i es modifiqui per "conquesta cristiana".

   En un comunicat emès per la Fundació, s'ha informat que és "una falta de respecte" i "una ofensa a la mallorquinitat" i han defensat el concepte de conquesta cristiana perquè "el que correspon és parlar de la Corona d'Aragó".

   En relació a la Corona d'Aragó, des de la Fundació han explicat que al 1285 va tenir lloc la il·legítima ocupació de Mallorca per part d'Alfons III amb la intenció d'annexionar les Balears a la Corona d'Aragó. Al Castell d'Alaró es va organitzar la resistència mallorquina per part de dos capitans que custodiaven el castell, Guillem Cabrit i Guillem Bassa.

   Tots dos van morir cremats vius al Castell d'Alaró per ordre de l'Alfons III d'Aragó i des de llavors, segons han detallat, el Castell ha estat un símbol de la mallorquinitat en memòria d'aquests dos màrtirs, les cendres dels quals es troben enterrades en la Catedral de Mallorca.

   La Fundació ha lamentat que a l'actual legislatura aquesta web --competència de l'Ajuntament d'Alaró, el Consell de Mallorca i el Bisbat de Mallorca com a patronat-- s'hagi modificat i han demanat, així mateix, que es tregui el '.cat' del final de l'enllaç i ho titllen de "vergonyós".

Contador